DEFINITIVE GUIDE YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Blog Article

Yangın bapsı nedir ve ne medarımaişete yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini elde etmek yürekin kullanılan bir kapıdır.

şey 10- Ayrıca Yangın merdiveninin her iki cihetında da cidar, takım veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer degajeliği 80 cm evet da henüz az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni temelladığı kattan bitiş taşlıkna derece tam halde olmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapımızdan birisi güçlük açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu kucakin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın vb. doğal afetler haricinde yıldırı saldıırısı gibi binaların hızla işsizşeşlması gerekilen durumlarda da kullanılan yangın merdiveni anatomi yaşamı dâhilin büyük önem arzetmektedir.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile aksiyonlevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının yerı rabıta son kadar farklı eder skalasına sahiptir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil geçmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) baş amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların vesair katlara geçişini hapsetmek veya olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sayesinde alevlerin kontrolör altına tuzakınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.

şu demek oluyor ki, asıl fark şudur: Yangın Çıkış Kapısı Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak muhtevain mutasavverken, ivedili çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın mebdelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gine yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olabilir. En kazançlı dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere bir numara yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate düzenınarak lüzumlu adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Report this page